Δημοφιλείς αναρτήσεις

Οι 5 Θιβετιανές ασκήσεις

Οι 5 θιβετιανές ασκήσεις κινητοποιούν τη ροή ενέργειας, αναζοωγωνούν τα νεύρα, τα όργανα και τους αδένες ενώ παράλληλα τονώνουν τους μύς και ενισχύουν την ελαστικότητα.
Σταδιακά φτάνουμε τις 20 επαναλήψεις ανα άσκηση. Μετά απο κάθε σετ επιστρέφουμε σε όρθια θέση και παίρνουμε 2 βαθιές ανάσες.


1η: Όρθια θέση, πέλματα παράλληλα, χέρια ανοιχτά στο πλάι με τις παλάμες στραμμένες προς τα κάτω. Στρίβουμε αργά προς τα δεξιά γύρω απο τον άξονα μας.
2η: Ύπτια θέση, πόδια τεντωμένα, χέρια δίπλα στο σώμα.Με την εισπνοή σηκώνω τα 2 πόδια ταυτόχρονα, φέρνοντας τα κάθετα στο έδαφος, ενώ παράλληλα σηκώνω και το κεφάλι έτσι ώστε το πηγούνι να ακουμπήσει στο στέρνο. Επαναφορά ύπτια στην εκπνοή. 
3η: Θέση γονατιστή με τα δάχτυλα των ποδιών να στηρίζονται στο έδαφος. Οι παλάμες τοποθετημένες στους γοφούς. Η σπονδυλική στήλη ευθεία και το πηγούνι ακουμπάει στο στέρνο. Με την εισπνοή ανοίγω κεφάλι και στέρνο προς τα πίσω, με την εκπνοή επανέρχομαι στην αρχική θέση. 
4η: Θέση καθιστή στο πάτωμα με τα πόδια τεντωμένα μπροστά και την πλάτη ευθεία. Παλάμες δίπλα στους γοφούς. Στην εισπνοή στηριζόμαστε στις παλάμες και στα πέλματα και σηκώνουμε λεκάνη δημιουργώντας τραπέζι με το σώμα - κορμός παράλληλος με το έδαφος. Εκπνοή, επιστροφή στην αρχική θέση.
5η: Απο μπρούμητα σηκώνουμε τον κορμό έτσι ώστε να μην πατάει η λεκάνη στο πάτωμα, ενώ το κεφάλι κοιτάει το ταβάνι. Στην εισπνοή σηκώνουμε τη λεκάνη, πατάμε τα πέλματα και δημιουργούμε με το σώμα ένα τρίγωνο. Οι αγκώνες και τα γόνατα μένουν συνεχώς τεντωμένα.