Δημοφιλείς αναρτήσεις

Chakras - Κέντρα Ενέργειας


Η λέξη «Τσάκρα» είναι σανσκριτική και σημαίνει «Τροχός».
Τα Τσάκρα είναι ενεργειακά κέντρα του σώματος τα οποία επηρεάζουν άμεσα την υγεία των οργάνων με τα οποία σχετίζονται. Οι αρνητικές δυνάμεις επηρεάζουν αρνητικά τα αντίστοιχα όργανα και οι θετικές τα θετικά. Τοποθετούνται νοητά κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, ώστε να περνάει μέσα από αυτά η ενέργεια. Καθένα από τα επτά τσάκρα έχει διαφορετικό χρώμα και σχετίζεται και με διαφορετικά όργανα του σώματος και σκοπός είναι, μέσω της γιόγκα, να παραμένουν «ανοικτά», ώστε η ενέργεια να κυλάει ανεμπόδιστα από τη βάση της σπονδυλικής στήλης μέχρι την κορυφή του κεφαλιού. Αν κάποιο από τα  τσάκρα «κλείσει», τότε η ροή της ενέργειας μπλοκάρεται, με αρνητικές συνέπειες στην υγεία μας.
Το 1ο chakra ανήκει στο φυσικό μας σώμα, και βρίσκεται στο περίνεο. Το χρώμα του είναι το κόκκινο.
Το 2ο chakra ανήκει στο αιθερικό μας σώμα.  Βρίσκεται  σε απόσταση λίγων  εκατοστών από το φυσικό μας σώμα. Συνδέεται με το φυσικό σώμα στην κοιλιακή χώρα. Το  χρώμα του είναι πορτοκαλί.
Το 3ο chakra ανήκει στο αστρικό μας σώμα. Συνδέεται με το φυσικό σώμα στο διάφραγμα και το χρώμα του είναι κίτρινο.
Το 4ο chakra ανήκει στο νοητικό ή ψυχικό μας σώμα. Συνδέεται  με το φυσικό σώμα, στην καρδιά  και το χρώμα του είναι πράσινο.
Το 5ο chakra ανήκει στο πνευματικό σώμα. Συνδέεται με το φυσικό στο κέντρο του λαιμού  και το χρώμα του είναι μπλε.
Το 6ο chakra ανήκει στο κοσμικό σώμα. Συνδέεται με το φυσικό σώμα περίπου στο μέσο του μετώπου (3ο μάτι)  και το χρώμα του είναι βιολετί.
Το 7ο chakra ανήκει στο νιρβανικό υπερβατικό σώμα. Συνδέεται με το φυσικό σώμα, στην κορυφή του κεφαλιού  και το χρώμα του είναι το ματζέντα  ή το λευκό.
Το όγδοο ενεργειακό κέντρο είναι το πεδίο που περιβάλλει όλο το σώμα και λέγεται και αύρα. Περικλείει όλα τα άλλα τσάκρας και αποτελεί την προστατευτική τους ασπίδα.