Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πιλάτες σε Ώριμη Ηλικία- Pilates For Seniors

Οι ηλικιωμένοι ασκούμενοι έχουν πολλά οφέλη!! Διατηρώντας το σώμα τους σε φόρμα, προστατεύουν το καρδιαγγειακό, διατηρούν την ελαστικότητα, τον έλεγχο των κινήσεων, βελτιώνουν τη δύναμη, την ισορροπία, τον συντονισμό. Επίσης ενισχύουν την μνήμη και με την παραγωγή ενδορφινών μέσω της άσκησης νιώθουν μεγάλη ευχαρίστηση. 

Ειδικότερα η άσκηση βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή πίεση και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και σακχαρώδη διαβήτη. Μπορεί να συμβάλλει επίσης στην αύξηση της αερόβιας ικανότητας και να βελτιώσει έως και 20% την λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος. 


Η άσκηση βελτιώνει επίσης το μυοσκελετικό σύστημα αυξάνοντας την μυϊκή μάζα, την ευκινησία των αρθρώσεων και την αντοχή των οστών. Μάλιστα μετά από 12 εβδομάδες συστηματικής άσκησης μπορεί να υπάρξει βελτίωση έως και 100% στη μυϊκή δύναμη. Το αποτέλεσμα είναι ο ασκούμενος να νιώθει ότι μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, οτι είναι ικανός να καταφέρει πολλά πράγματα μόνος του και, το κυριότερο, να αποφεύγει τους τραυματισμούς και κυρίως τα κατάγματα.


Our clients in their late 80’s love the reformer and trapeze equipment pilates. They do not have to get on and off the floor when using this equipment. Pilates can be as easy and gentle as the elderly prefer and programs are written accordingly. The gentle core stability work and active lengthening of the muscles is easy on bodies of all ages with an added benefit of toning of the arms and legs. Balance and co-ordination is improved by the balancing pilates exercises